The Butterfly Button

התפרצויות זעם

 

התקף זעם, מי מאיתנו ההורים לא חווה זאת? לפתע הילד מתפרץ, לעתים על משהו קטן כמו עוגייה שבורה שנתנו לו או משהו שלא הסכמנו לקנות לו, לעתים כי ביקשנו לשבת אתו לעשות שיעורי בית. הסיבה להתקף הזעם היא בדרך כלל לא מה שאנו רואים על פני השטח.

חשוב לדעת איך להתמודד עם ההתקף עצמו, אולם יותר חשוב להבין איך מורידים את רמת הלחץ ומה כל כך מתסכל את הילד.

6 כללים להתמודדות בזמן התקף הזעם 

1 לא משאירים את הילד לבד ולא שולחים אותו להירגע בחדר. הילד צריך אתכם לידו. התפקיד שלנו בזמן ההתקף להכיל את הילד ולהיות שם עבורו עד שנרגע. אפשרי מידי פעם להציע לו חיבוק להירגע, אם לא רוצה – זה בסדר לא להכריח אבל כן להמשיך להציע את החיבוק.

2 לא לחפור לילד ולהטיף לו מוסר בזמן התקף הזעם – הילד לא פנוי רגשית לשמוע אתכם ואתם מדברים בעיקר לעצמכם. ילד בהתפרצות זעם נמצא בתוך בועה ולא איתנו ההורים.

3 אל תיבהלו מהילד – לפעמים במהלך התקף הזעם הילד נבהל גם מעצמו והוא צריך אתכם חזקים לידו, מבלי להיכנס יחד אתו לסערת הרגשות שהוא כרגע נמצא בה.

4 אל תחפשו את הטריגר להתפרצות התקף הזעם – ההורים בדרך כלל מחפשים טריגר להתפרצות, אלא שזה לא מה שקרה דקה קודם אלא הרבה קודם. הילד מרגיש כמו סיר לחץ בלי שסתומי בקרה, עם לחץ אדיר וההתפרצות כמו הר געש שמתפרץ. צריך לפרק לגורמים את ההתפרצות ולהבין למה הילד מסתובב עם רמות גבוהות של לחץ, סף תסכול נמוך, אימפולסיביות ותוקפנות.

5 אל תגידו לו לא קרה כלום– מבחינתו קרה, בחוויה שלו, קרה וקרה המון.

6 אל תעשו ועדת חקירה – תזכרו זה לא טריגר ואנחנו רוצים להבין את מקורות התסכול – ציפיות גבוהות, מרגיש שלא שייך, חוסר עידוד וכו'.

אחרי שההתפרצות דועכת אני לא עושה ועדת חקירה, לא למה עשית, לא מטיפים מוסר. הוא לא מסוגל לשלוט בזה. לאחר מכן כשהילד נרגע אני אתן לו חיבוק ואגיד לו "איזה יופי שהתגברת, ראיתי שהיה לך קשה והתגברת, בוא נחזור לשחק". להטיף לילד לא יפחית את ההתפרצות.

 

חשוב- לא נותנים לילד לפגוע בעצמו, באחר ובחפצים. אני צריכה לעצור את זה. אבל אנחנו חייבים להיות רגועים כשעוצרים את הפעולה.

 

 

 

מרב בן חור סבן

מדריכת הורים בגישת אדלר

יועצת שינה

052-8088085

הכנסו לדף של מרב בן חור סבן

 

 

 

צרו קשר