The Butterfly Button

7 עצות זהב ללמד את המתבגר שלכם לקבל אחריות על הלמידה שלו

כמה פעמים מצאתם את עצמכם מבקשים, מתחננים, צועקים ומנהלים משא ומתן או מסע שכנועים – והכל כדי שילדכם יתיישב סוף סוף ויכין את המטלות הלימודיות שלו?

אז איך גורמים לו להתיישב באופן עצמאי ולעשות את העבודה ללא מריבות?

 הנה 7 עצות זהב שכדאי ליישם:                                    

  1. ארגון סדר יום-
    שבו עם הילד ביחד וארגנו בטבלה מסודרת את סדר היום מהרגע שחוזר מביה"ס ועד שהולך לישון. שבצו בשעות את החוגים, צפייה בטלוויזיה, שיחות עם חברים, זמני ארוחות, רחצה. במסגרת קבועה שבצו את הכנת שיעורי הבית.
  2. הגדרת משימות קצרות:
    כחלק מהקניית הרגלים יש לסייע בארגון המשימות בזמן הנתון. ולכן חשוב לחלק את שיעורי הבית למשימות קצרות עם הפסקות קצובות בין משימה למשימה.
    להחליט באיזו משימה מתחילים ואת סדר המשימות בהמשך.
    לוודא שהילד הבין כהלכה את ההוראות . במידה ולא – לסייע בהבנה ולהישאר בקרבת מקום למתן הרגשת בטחון.
  3. הגדרת גבולות העזרה שאתם מוכנים לתת:
    כמובן שיש להתייחס לגיל התלמיד וליכולת הלימודית והרגשית שלו ובהתאם לכך לקבוע – יחד אתו – עד כמה ומתי אתם זמינים לעזרה ובאילו נושאים אתם לא יכולים לעזור.
    במקרים כאלו – כדי להחליט מראש מי כן יוכל לעזור במידה הצורך.
  4. זכרו! אתם הורים ולא מורים!
    שיעורי הבית נתנו לילדים לשם תרגול או הכנה לשיעורים הבאים. לכן האחריות מוטלת עליהם ואתם נמצאים לסיוע, להסבר אך לא לעשות במקום.
  5. כל ילד הוא יחיד ומיוחד:
    בבית בו יש יותר מילד אחד היזהרו מלעשות השוואות בין הילדים. תנו לכל אחד מהילדים את המקום המיוחד שלו ועודדו בו את היכולות והחזקות הקיימות בו.
  6. שמירה עם קיום החוקים – מונעת מריבות.
    לכן, אם החלטתם על סדר קבוע של מטלות – הקפידו על הביצוע. אם הצפייה במסכים או בילוי עם חברים תלוי בהכנת שעורים, היו עקביים ועמדו מאחורי ההחלטה.
  7. חיזוק ומתן דברי שבח:
    הקפידו לחזק ולעודד את הילד בכל פעם שעמד במשימה. זכרו שאין זה מובן מאליו שהוא עושה מאמצים. לכן התייחסו יותר אל הדרך ולהשתדלות ופחות לתוצאה. עודדו את לקיחת האחריות וההתמודדות עם הקשיים.

אם יש לכם שאלות או בקשה למתן ייעוץ –
מוזמנים ליצור איתי קשר טלפוני  ונדבר

לעמוד של אהובה אהרוני לחצו כאן

צרו קשר