הצטרפו להורים של חמנייה

The Butterfly Button

8 כללים לשינה טובה

8 כללים לשינה- או למה נשים לב להירדמות נעימה?   היענות לסימני עייפות יש לזהות את סימני העייפות של הפעוט שלנו ולהיענות אליהם תוך

שאלות נוספות? - פנו למטפלת

baby-21998_640

8 כללים לשינה- או למה נשים לב להירדמות נעימה?

 

היענות לסימני עייפות

יש לזהות את סימני העייפות של הפעוט שלנו ולהיענות אליהם תוך 30-45 דקות מרגע שזיהיתם אותם אצלם. כלומר ברגע שאתם רואים שהפעוט מתחילה לשפשף עיניים, לגרד באוזן/בראש, לפהק, או כל סימן אחר שאומר שהוא עייף, תתחילו לקדם את הלו"ז לקראת ההשכבה לשינה. היענות מוקדמת תקל על תהליך ההירדמות שלהם ותיטיב את איכות השינה. עייפות יתר תשפיע על אופן ההירדמות ועלולה ליצור התנהגות היפראקטיבית וקושי בלילה ואף יותר יקיצות במהלך הלילה.

הרדמה מאוחרת בערב לא תביא ליקיצה מאוחרת בהכרח ואולי אף תביא ליקיצה מוקדמת יותר.

 

טקס שינה קצר וקבוע

לטקס שינה קבוע ישנה חשיבות גדולה כדי שהפעוט יבין מתי נגמר היום ומתחיל הלילה. חשוב שהסדר של הדברים יהיה קבוע ופחות או יותר באותם הזמנים, ושאותו טקס יחזור על עצמו בכל ערב. כמו כן, חשוב לא להכניס זמן משחק במהלך הטקס השינה ושכולו יתבצע בחדר עד להירדמות. הטקס כולו מתבצע באור מלא.

שעות השכבה אידיאליות בהתאם הן 18:30-20:00. חשוב להיות ערניים לסימני העייפות של הפעוט על מנת ללמוד את שעת האכילה וההשכבה עבורו בטווח שעות זה.

הפרדה בין אוכל לשינה

חשוב שהפעוט ילמד להפריד בין אוכל לשינה כך שהוא לא יהיה תלוי באוכל בכדי להירדם או בכל התעוררות שהיא במהלך הלילה.

וודאו שהוא לא נרדם או מתנמנם במהלך האכילה, במידה וזה קורה יש לנתק אותו איך שקצב היניקות שלו נחלש (זאת האינידקציה שלכם לכך שהוא שבע) ולעשות זאת בבת אחת, אם תוציאו אותו לאט לאט אז הוא יתחיל להגביר את קצב היניקות וזה לא בגלל שהוא רעב אלא בגלל שהוא נעזר בפעולת היניקה כדי להירדם. השתדלו לעשות הפרדה של 10 דקות לפחות בין האכלה להשכבה וגם בהתעוררות בבוקר. באמצע הלילה תתנו בקבוק בחדר ותשבו על כיסא כאשר הוא עליכם.

ללמד לקחת מוצץ לבד

כמה מילים על המוצץ: בשלב הראשון הציעו לפעוט לקחת את המוצץ מהיד שלך במהלך היום, לאחר מכן תעבדו על כך בהרדמה ובמהלך הלילה. בשלב הבא תוכלו רק להצביע על המוצצים במיטה כדי שילמד לקחת באופן עצמאי. בשלב האחרון תוכלו להתעלם מהמוצצים ולאפשר לפעוט לקחת אותם באופן עצמאי. עיבדו עם הפעוט על לקיחת המוצץ ביום והקפידו שלא לשים לו אותו בפה.

כאשר הפעוט בוכה הוא לא פנוי לקחת את המוצץ וככל הנראה יביע התנגדות בכל מה שקשור לזה וייתכן ואף יזרוק מוצצים. בזמן כזה פשוט תפעלו להרגיע את הבכי שלו ובין לבין תוכלו להציע לו שוב מחדש, כבדו את החלטתו לא לקחת מוצץ אם אינו מעוניין בכך.

 

היבטים סביבתיים 

מיטה בלי גירויים – המיטה צריכה להיות נקייה ממשחקים, מובייל וכו'

לבוש נוח – שימו לב שהפעוט לבוש בבגדים נוחים

 טמפרטורה בחדר – חשוב לבדוק שלא חם ו/או קר בחדר.

להרדים במיטה

למדו את הפעוט להירדם במיטה שלו.

ההבדל בין התבכיינות לבכי

בהתעוררות בלילה, אם הפעוט מתבכיין/מקטר, אל תיגשו מייד. השהו את התגובה קצת, חכו קצת לפני שאתם ניגשים ואפשרו לו להירדם בכוחות עצמו. כמובן שאם בוכה לגשת מייד להרגיע אותו.

 

עקביות והתמדה הן מילות המפתח!

תהיו עקביים במשך שבוע והשינוי יגיע!

 

מרב בן חור סבן

מדריכת הורים בגישת אדלר

יועצת שינה

052-8088085

הכנסו לדף של מרב בן חור סבן

מאמרים נוספים של מרב בן חור סבן

צרו קשר

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ השקטה של הורי חמנייה