הצטרפו להורים של חמנייה

The Butterfly Button

שעות שינה תינוקות

שינה אצל תינוקות ילודים עד גיל 4 חודשים, ישנים לאורך כל שעות היממה וזמן השינה קצר. ככל שעוברים הימים הם מפתחים בהדרגה נטייה לישון
שעות שינה תינוקות

שינה אצל תינוקות

ילודים עד גיל 4 חודשים, ישנים לאורך כל שעות היממה וזמן השינה קצר. ככל שעוברים הימים הם מפתחים בהדרגה נטייה לישון יותר בלילה. משך השינה הכולל משתנה; כמחצית מכל התינוקות ישנים בין 13 ל -16 שעות שינה בכל 24 שעות. בסך הכל, שנתם קלה וחסרת מנוחה. שלא כמו ילדים מבוגרים ומבוגרים, תינוקות עוברים לשנת חלום מיד עם ההרדמות והם מבלים בה הרבה יותר מאתנו.
לתינוקות רכים נטייה להסתובב הרבה ולעתים אף להשמיע קולות בשנתם.
בגיל 3-4 חודשים דפוסי השינה הופכים לבוגרים יותר, הם כבר לא צוללים ישירות לשנת חלום ומחזורי השינה שלהם הופכים ארוכים יותר.

שעות שינה לתינוק בגיל 5-6 חודשים

בסביבות גיל חצי שנה, רוב ההורים מדווחים כי התינוקות שלהם ישנים ללא הפרעה בלילה במשך 5 שעות ויותר, ורבים טוענים כי תינוקותיהם ישנים יותר מ -10 שעות בלילה. עם זאת, אין זה יוצא דופן שההורים מדווחים כי התינוקות שלהם מתעוררים לפחות פעם אחת במהלך הלילה, ויש תינוקות שאינם ישנים יותר מ -5 שעות עד שהם גדולים יותר (ראה להלן). תינוקות בדרך כלל זקוקים לכמה תנומות במהלך היום, ומשך השינה הממוצע הכולל נותר בטווח 12-16 שעות.

שעות שינה תינוקות גילאי 7-12 חודשים

אם התינוק שלכם עדיין לא ישן לפחות חמש שעות ברציפות, אתם בחברה טובה. במחקר אחד שנערך על תינוקות אמריקאים, יותר מ -15% מההורים דיווחו כי התינוקות שלהם בני 12 חודשים טרם הגיעו לאבן דרך זו ,אבל אצל רוב המשפחות הלילות נרגעו. זה לא שהתינוקות האלה לא חווים התעוררות לילה. נהפוך הוא, זה נורמלי שילדים בגיל זה יתעוררו 3-4 פעמים בכל לילה. אבל תינוקות רבים למדו לחזור לישון בשקט בכוחות עצמם, כך שהוריהם אפילו לא מודעים לכך שהתינוקות שלהם התעוררו.

שעות שינה לתינוק מגיל שנה

בסוף השנה הראשונה, תינוקות נוטים להקדיש פחות זמן לישון. אך נראה כי תנומות נשארות מועילות, ותינוקות בדרך כלל לוקחים תנומה אחת או שתיים בכל יום. מרבית התינוקות ממשיכים לישון כ-12-16 שעות בכל 24 שעות.

עלינו לזכור כי כל תינוק הינו עולם בפני עצמו ולכן גם הרגלי השינה של כל אחד מהם אחרים, זמן השינה נחוץ להם אחר ואבני הדרך האלו יכולות להיות מושגות אצל האחד מוקדם יותר ואצל האחר מאוחר יותר ואין להסיק שלילד יש בהכרח הפרעות שינה אלו או אחרות במידה והוא ״חורג״ מהכתוב בספרות.

מבוסס על מאמר מתוך:
https://www.parentingscience.com
מאת Gwen Dewar, Ph.D

לבחירת מטפל.ת:

טיפולים אלטרנטיביים נוספים

EFT

שיטת EFT – Emotional Freedom Techniques טאפינג, היא שיטה המשלבת מזרח ומערב. במהלך סשן של

להמשך קריאה »

ביופידבק

ביופידבק = משוב ביולוגי. טיפול ביופידבק עוזר למטופל ללמוד להשיג איזון ושליטה בתפקודים פיזיולוגיים אשר נתפסים כבלתי

להמשך קריאה »

מאמרים בנושא הפרעות שינה

מאמרים נוספים של צוות חמניה

צליאק

מחלת צליאק, המכונה לפעמים רגישות לגלוטן, היא תגובה חיסונית לאכילת גלוטן, חלבון שנמצא בחיטה, שעורה

להמשך קריאה »

שנית

שָׁנִית, סקרלטינה Scarlatinaהגורם למחלה הוא מין של החיידק Streptococcus מהמין Streptococcus pyogenes.שנית היא מחלת ילדים

להמשך קריאה »

צרו קשר

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ השקטה של הורי חמנייה